Van informatieve open dag naar informatieve video

Fontys Hogescholen

Het coronavirus

In verband met het coronavirus is Fontys Hogescholen genoodzaakt om al haar open dagen in 2020 te cancelen. Zij nemen de maatregelen die nodig zijn, op advies van het RIVM. Om de geïnteresseerden alsnog te kunnen informeren is betrokken bij het maken van verschillende informatieve video’s.

Fontys Sociale Studies
Fontys Hogeschool Sociale Studies verbindt onderwijs, onderzoek en praktijk. Hier worden studenten opgeleid tot professionele sociale verbinders, die zorgdragen voor de waardigheid en rechten van verschillende mensen in de maatschappij. Deze sociale professionals zien dankzij de combinatie van een warm hart en een koel hoofd altijd mogelijkheden om mensen optimaal te ondersteunen bij het vinden van hun eigen pad in deze samenleving. Ze zorgen voor verbinding, één op één en binnen gemeenschappen met als doel het creëren van een menswaardige maatschappij.

Informatieve video’s
Ondanks dat het dit jaar niet mogelijk is om open dagen bij te wonen wil het instituut Sociale Studies op een andere manier alsnog informatie kunnen bieden aan geïnteresseerden. Met een vijftal video’s, gemaakt door , benadert Fontys iedere doelgroep op een passende manier. Zo zijn er drie video's gemaakt voor de voltijd opleiding Social Work, één video voor de deeltijd opleiding Social Work en één video de Associate Degree Ervaringsdeskundige Zorg en Welzijn. In deze video’s komen zowel docenten als studenten aan het woord die op een informatieve en leuke manier de kijker meer kennis proberen te geven over een van de opleidingen. 

Het Coronavirus
Het nieuwe coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. In februari 2020 is de eerste corona patiënt in Nederland vastgesteld. De klachten lijken in het begin vaak op een verkoudheid. De ziekte kan een ernstige longontsteking veroorzaken, waar soms mensen aan overlijden. Om dit virus tegen te gaan zijn er door het RIVM verschillende maatregelingen genomen. Denk hierbij een zoveel mogelijk thuis blijven, geen handen schudden en 1,5 meter afstand houden. 

+31 13 711 3708
info@15seconds.tv
Stationsstraat 5
5038 EA Tilburg