Blue Animatievideo Kindermishandeling

Taskforce kindermishandeling

Hart van Brabant

Ieder jaar zijn meer dan 3000 kinderen in de regio Hart van Brabant slachtoffer van kindermishandeling of huiselijk geweld. Ondanks alle aandacht voor dit gevoelige onderwerp, dalen de cijfers helaas niet. In 2017 is de regionale Taskforce Kindermishandeling gestart in de hoop dat zij kindermishandeling steeds vaker kunnen voorkomen of eerder signaleren. Een netwerk van professionals, organisaties en inwoners die zich betrokken voelen bij de aanpak van kindermishandeling. Want elk kind heeft het recht om veilig op te groeien.

Blue Animatievideo 
De Regionale Taskforce Kindermishandeling en Sterk Huis willen kindermishandeling en huiselijk geweld ook bij kinderen zelf onder de aandacht brengen door middel van een animatievideo. snijdt met deze animatievideo over kindermishandeling een uiterst gevoelig onderwerp aan. Sterk Huis heeft tijdens een brainstormsessie voorafgaand aan de opdracht het idee bedacht om een avatar te maken die Blue heet. heeft Blue vormgegeven en de hele animatievideo geïllustreerd en ontwikkeld. Ter aanvulling op de animatievideo heeft ook een strip getekend welke gepubliceerd is in een speciale krant voor basisscholen die zij mochten ontvangen tijdens de Week tegen Kindermishandeling. 

Doel
Het doel van de video is om bewustzijn te creëren bij kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij moeten begrijpen dat kindermishandeling niet oké is en dat je er zelf als kind ook iets aan kan doen. In deze video geeft Blue tips wat je als kind kan doen wanneer je zelf te maken hebt met huiselijk geweld. Bijvoorbeeld je juf of meester in vertrouwen nemen, de kindertelefoon bellen of met een vriendje of vriendinnetje praten.Taskforce KindermishandelingDe regionale Taskforce Kindermishandeling is sinds 2017 actief binnen de negen gemeenten van de regio Hart van Brabant.

De taskforce
leden pakken onder voorzitterschap van Marcelle Hendrickx (wethouder gemeente Tilburg) een actieve rol om het onderwerp kindermishandeling op de agenda te krijgen bij managers, bestuurders en professionals in de regio.

+31 13 711 3708
info@15seconds.tv
Stationsstraat 5
5038 EA Tilburg