#1stapvoor

Achmea

Online wervingscampagne

Achmea is de grootste financiƫle dienstverlener van Nederland en om dat te blijven en verder te groeien, willen zij graag jonge, innovatieve mensen aan hun merk koppelen. Om dit te realiseren is betrokken bij het proces rondom concepting, strategie, campagnes en contentcreatie.

See, Think, Do
#1stapvoor is het centrale thema van de nieuwe campagne van Achmea. verbindt met deze campagne Achmea aan young professionals die vooruitdenken, willen innoveren en voorop willen lopen. Bij het lanceren van de campagne is gekozen om het See-Think-Do-Care model te gebruiken waarbij verschillende contentvormen bij zijn gebruikt. onderscheidt hierbij de hero video, de snippets en social content. 

Hero
In het middelpunt van de campagne staat de hero content. Een video van 15-20 seconden, die Achmea als innovatieve werkgever bekend maakt bij het bredere publiek met #1stapvoor. Hierin komen verschillende locaties van Achmea terug waarbij beeld met tekstvlakken worden afgewisseld. Naast de hero video ontwikkelt een serie korte snippets. In de snippets zijn fragmenten te zien in een eigen uitvoering, waarin men #1stapvoor is. De korte snippets met #1stapvoor triggeren, sluiten aan op de belevingswereld van de doelgroep en koppelen ‘vooruit kijken’ of ‘voorop lopen’ aan Achmea. In latere fases ligt de focus op de vacatures en de werkzaamheden als Achmea-medewerker. Daarin spelen eigen werknemers de hoofdrol.

Social content
De social content wordt door ingezet middels een ingerichte mediacampagne op verschillende kanalen zoals Facebook. Instagram, LinkedIn en YouTube waarna de kijker kan doorklikken naar de ‘werkenbijachmea’ website. De stijl is een vlotte online ad, die met snelle beelden, kernwoorden en een sterke voice-over laat zien dat Achmea #1stapvoor is. Er wordt gebruikgemaakt van een stopmotion effect dat perfect past bij #1stapvoor aangezien het verhaal visueel in ‘stappen’ verteld wordt. Ook worden er verschillende posters/abri’s verspreid binnen Achmea’s kantoren en locaties die interessant zijn voor de doelgroep zoals in de omgeving van verschillende hogescholen en universiteiten.

Innovatief loved brand
Het doel van de campagne is het positioneren van Achmea als aantrekkelijk werkgever en loved brand met een innovatief karakter. Dit is terug te zien in een ´werken bij Achmea´ campagne die is ingericht om een doelgroep te benaderen die zich prettig en positief voelt bij het merk Achmea. Op deze manier levert  dit meer kwalitatieve sollicitaties en een betere reputatie op de arbeidsmarkt op. De doelgroep waar de campagne op focust is de hbo- en wo-opgeleide Nederlandse beroepsbevolking tot 35 jaar.

Achmea
Achmea wil de toekomst een stap voor zijn. Ze zijn al 200 jaar toonaangevend in de wereld van verzekeringen. En dat hopen ze over 200 jaar nog steeds te zijn. Met grote merken onder onze paraplu  zoals Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis zetten zij zich dagelijks in voor het levensgeluk van hun 10 miljoen klanten.

+31 13 711 3708
info@15seconds.tv
Stationsstraat 5
5038 EA Tilburg